Huid en Vachtproblemen

Huid en Vacht problemen bij de hond

Huid en vachtproblemen dat is te zien aan de vacht die is dan vaak niet glanzend of niet aaneengesloten en er zijn vaak kale plekjes te zien, tevens heeft de hond vaak jeuk of rode plekken op bijvoorbeeld zijn poten.

Voedselallergie bij de hondHuid en Vacht problemen

Als er sprake is van een voedselallergie dan reageert het lichaam van de hond op een bepaald bestanddeel of eiwitbron in het hondenvoer, vaak is dat een dierlijke eiwitbron (bijvoorbeeld rund of kip) waar de hond op reageert maar ook tarwegluten kunnen een oorzaak zijn.

Symptomen:

  • Jeuk
  • Roodheid
  • Kale plekken
  • Schilfers
  • Korsten
  • Pootje bijten

 

Oplossing Huid en Vachtproblemen.

Een oplossing voor de problemen kan zijn een natuurlijke hondenvoeding met een voor de hond onbekende eiwitbron, DogiFood Huid en Vacht heeft als eiwit bron hert en is tarwe gluten vrij, 1 dierlijke eiwitbron kan de kans op overgevoeligheid verminderen, de omega 3 vetzuren in dit hondenvoer ondersteunen een natuurlijk herstel van de huid en vacht en zorgen voor een goede conditie

huid en vachtproblemen

Tips voor een goed huid en vacht oplossing.

Geef geen ander voer dan de huid en vacht versie zorg er ook voor dat de hond zo min mogelijk en het liefst geen tussendoortje krijgt, als u toch wat wil geven om te trainen of te belonen geef dan een brokje van het voer of de speciale herten snacks als beloning.

Uitlaten van de hond.

Zorg bij het uitlaten van de hond dat hij altijd in het zicht blijft om te voorkomen dat hij iets van de straat op eet wat ook weer zijn dieet negatief kan beinvloeden.

Niet te veel verzorgen?

Probeer niet te veel de hond te wassen met shampoo, en veel borstelen en kammen is ook niet aan te raden laat de huid en vacht rusten tot het van binnenuit weer gevoed en hersteld word.

3 x daags eten

Om het maag/darm kanaal te activeren en de opname van de voedingsstoffen optimaal te laten verlopen raden wij aan om de hond 3 maal per dag eten te geven, zorg ook altijd voor voldoende vers drinkwater.

Wij van DogiFood kunnen u persoonlijk begeleiden bij het huid en vacht probleem van uw hond

1 Comment
  1. […] Voedselallergie (huid en vacht problemen) […]

Leave a reply